Nemcom - Norrköping Electronic Music CommunityPompom i parken #2 – 6 augusti

Pompom i parken 2011
Kära vänner!

Det är dags igen. Sommarens trevligaste och garanterat grönaste evenemang är tillbaka. Välkommen till Pompom i parken nr 2 för säsongen, lördag 6 augusti kl 15-22! Vi kommer under ett antal lördagar i sommar att fylla Folkparken i Norrköping med den trevligaste musiken och de skönaste människorna – er. Ta med en vän, en grill, en filt, en flaska och kom och njut av solen, vännerna och ljuden!

SKLETT
Lekfullt och franskt. Housigt och svenskt. Duon Sklett, med en medlem från Västerås och en från Karlshamn, har var och en för sig samplat och slaktat låtar i fler år än vi har kört Pompom. Nu är de här i en relativt ny konstellation för en somrig svängom i parken.
http://www.youtube.com/wat​ch?v=zjeTZawW8Pc

PEHR MELDERT
Allas vår käre och galne synthbyggare Pehr kommer till grönskan i Norrköping. Med sig i bagageluckan på bilen har han en laptop och fortfarande en obekräftad mängd manicker, dioder, rattar, lådor, spakar, vred, knappar, kablar och tangenter.
http://www.youtube.com/wat​ch?v=udEXWbcxsaQ

CLOSER CONTACT + METEER
Linköpingsbaserade Magnus Larsson (Closer Contact) och Björn Asserhed (Meteer) har båda producerat elektronisk musik sedan 90-talet, men har de senaste åren renodlat sin musikaliska inriktning mot det experimentella ambienta fältet. 2010 släppte de det första gemensamma projektet Geography, följt av Geography II i februari 2011. Pompom-spelningen blir första gången de spelar detta material live. Missa inte!
http://www.bfwrecordings.c​om/releases/CloserContactM​eteer/Geography2/

DJ FRANK
Dj Frank, a k a Frank Hammar, har spridit sina vibes på både Norbergfestivalen och Volt, men hörs oftast i källaren på egna dnb/pop-hybridklubben Bakelit på Östgöta nation i Uppsala. 12:or med drum’n’bass, dubstep, halfstep och leftfield ligger alltid i skivväskan. Nu kryper han upp ur sin håla för att förhoppningsvis möta solen i parken, med färska dubstep- och dnb-vinyler och en och annan chill wave singel.
http://www.facebook.com/kl​ubb.bakelit

JAKOB NYSTRÖM
Han har dj:at i 11 år – i 12 olika länder. Han uppskattar själv att det blivit omkring 175 spelningar på allt från små skogsfester till stora festivalscener. Förr låg intresset främst inom psytrance och progg. Nu är det mestadels techno. Hos oss är han för att få gräset att sjunga med.

HOMO SAPIENS
Ingen Pompom-sommar vore komplett utan Homo Sapiens (a k a Libra) – alltså Loa Carolina Morales! Nemcoms DJ-cirkel-ledare under våren har turnerat flitigt landet runt sedan sist och har bland annat varit på MondayBar Black and White Cruise i juni, men nu är hon tillbaka i Folkparken med hennes ”trademark” psytrance, där hon lovat ta med den riktigt melodiska och somriga sorten! Loa lämnar tyvärr sköna Norrköping och oss för Leksand alldeles snart, så det kommer vara en extra känsla av ett fint avslut för en ny början för Loa. Don’t miss :).
http://soundcloud.com/6lib​ra9

När: lördag 6 augusti, kl 15-22
Var: Folkparken, Norrköping
Hur: Gratis och öppet för alla
OBS! Eftersom Pompom i sol är fantastiskt och Pompom i regn mest är blött och kallt har vi bestämt oss för följande: Vid regn ställer vi helt enkelt in och samlar krafterna till nästa tillfälle, då vädret förhoppningsvis är med oss!

Ett stort tack till Norrköpings kommun, Kultur och fritid, som bidrar med evenemangsstöd och gör det här möjligt!

Några bilder tagna från Pompom i parken #1. Foto Anna Håkansson.
pompom-moogpompom-callepompom-parken-tartaLämna en kommentar