Nemcom - Norrköping Electronic Music CommunityOrdförandeskapet för musik inom EU 2009

Nemcom tar den 1 juli 2009 över ordförandeklubban för musik i EU.Norrköping Electronic Music Community (Nemcom) accepterar utmärkelsen och tar den 1 juli 2009 över ordförandeklubban för musik i EU. Nemcom kommer att leda arbetet inom EU under ett halvår.

Under ordförandeskapet kommer många sorters elektronisk musik att spelas, och kaféer och klubbar att hållas i Norrköping. Nemcom ska även vara ett föredöme och inspirera Europeiska musikrådets möten, det vill säga EU-toppmötena, och musikministerrådets möten på alla nivåer.

Nemcom kommer också att stå värd för hela sju Pompom i parken, i Folkparken i Norrköping, med start 6 juni på nationaldagen. Pompom i parken arrangeras för sjätte året i rad och brukar locka hundratals avslappnade sol- och musikdyrkande människor.

EU:s ideella musikföreningar turas om att inneha ordförandeskapet. Det växlar varje halvår. Under Nemcoms ordförandeskap har vi följande uppgifter:

* sprida elektronisk musik
* skapa ett mer avslappnat och musikaliskt Europa
* representera Norrköping
* främja relationerna i närområdet

Uppdatering 090616: Vi har varit i kontakt med representanter för Sveriges ordförandeskap i Europeiska unionen, och tyvärr har de alldeles för tidigt slagit ner klubban och beslutat om vilka evenemang som officiellt kommer att förespråkas. Vi är inte del i det, men kommer ändå att fortsätta sprida musik och fint ljud omkring oss var vi än är.Lämna en kommentar