Nemcom - Norrköping Electronic Music CommunityNemcom Cafe – Knaster på Hörnet – cafékväll för elektroniskt nyfikna

NEMCOM presenterar stolt nya cafekvällar:

Knaster på Hörnet – En kväll med ljud, bild, takt och ton för elektroniskt nyfikna

Inspirerade av det numera legendariska DJ-Cafét ”Svaj” på Södermalm i Stockholm (både till namn och anda) – och med varma minnen av vårt eget Café Grammofon (som ägde rum i Knäppingsborgs kvarter på den tid det begav sig), välkomnar vi till en kväll med fik, musik och elektronik.

:: LINAN – HETT STOFF I VINTERKYLAN

– aBreathing
Detta är Anders Abrahamssons nya alias för den meditativa chillmusiken utan hårda taktmarkeringar, som gjorde debut ett par timmar in på det nya året på en magisk nyårsfest. Med en stående tribut till Brian Enos musik för flygplatser som satte ett samlingsnamn för det spretiga som kallas ”ambient”, tar Anders med oss på en inre resa av relativt oupptäckta förmågor som blandas med drömska ljudlandskap av nyare snitt. Det kommer övergå till elegant downtempo melodisk dubstep. Målet är att skapa inledningen på en perfekt After Work/After School/AfterWha-Ever!

– DJ Nemesus
En flitig och engagerad aspirant i NEMCOMs DJ-skola har på Labbcentralen tränat under hösten och vintern, och har redan hunnit göra avtryck där ute i molnet med några första demomixar av strömmande ljud. Vi hör Nafisa Brand uppträda första gången för publik, och är glada för att ännu en kvinna ställer sig i båset i denna alltför mansdominerade ”bransch”! Förvänta dig ljudliga inslag från en hel värld i denna smäktande debut.

– DJ Anders
Anders Abrahamsson igen – fast nu med sitt snart tioåriga enkla alias, och som även i år generellt firar trettio år som DJ. Anders lovar att bjuda på en vandring längs historiens gångar av det som lite grovhugget skulle kunna kallas ”syntklassiker” – fast inte i tappningen av samlingsplatta a la ”Absolute Synth” eller något annat med åttiotalsinramning. Snarare hans personliga ’klassiker’ som förgyllt hans musikaliska personliga livsresa och inspirerat honom i hans utveckling – och som kanske borde förtjänat ett bättre öde i den elektroniska musikens Hall of Fame.

– Ashanti Fire vs DJ Anders [LIVE]
Ashanti Fire är ett trumkollektiv som har en stark förkärlek för afrikanska trummor, som snurrar runt en trumlärare vid namn Ashkan. Efter spontant jammande och lek med olika trumloopar och beats ’from the past’, har DJ Anders och medlemmar från Ashanti Fire under ett par kvällar i Labbcentralen landat i slutsatsen att ta de underjordiska rytmerna ovan mark för första gången. Förvänta dig inget annat än en oerhört het session som kommer få minnet av isen utanför caféfönstret smälta likt en sorbet i Moder Sols starka motljus.

Let the Djembe talk and sing to you – We’re on Fire!

– Marbl
Allas vår gamla vän Rasmus Ewehag tar sedan vid och värmer upp inför kvällens sista liveakt. Han har långt förflutet som producent av det elektroniska, och lovar att bjuda på väl valda guldkorn från sin samling. Allt i syfte att skapa rätt stämning inför kvällens sista musikaliska upplevelse:

– One Man War Machine [LIVE]
# Musikalisk beskrivning: DNB/PUNK/FUNK.
# Utrustning: Drums, Bass, Behringer UB802, Buddha Machine, Korg Monotron, Microkorg, Trope (iPhone) & Digitech RDS1900 (echo).
# Personal: Rasmus Ewehag, Joakim Hedström, Niall McCaffrey.
# Slutsats: Vad som helst kan hända.

:: MUSIKALISK INRIKTNING

Mitt på en onsdag, efter dagens gärningar, inramas med varm atmosfär, gott té eller kaffe, knastrande knäckebröd eller annan god middag – en kulturell upplevelse i olika stämningslägen.

Kvällen börjar lugnt med att sjunka ner i Café Hörnets berömda sköna röda soffa och lyssna på ambienta ljudlandskap. Meditation är tillåtet.

Över tid ökar tempo och takt, bland annat med en del gamla bortglömda och dolda syntklassiker som förtjänar ett bättre öde i den elektroniskt producerade musikens historiegångar. Vi ser även en debut av en av eleverna i NEMCOMs DJ-skola som sker i samarbete med Sensus4DJs!

Avslutningsvis hamnar det rent ut av i det läget att cafét utvecklas till just den där perfekta platsen att med hög energi och tyngre dansanta beats lägga stabil grund för en lång natt ute på Den Lilla Lördagen :).

För att:

Det avslutas nämligen med två unika liveakter – en med rötterna i fast nedborrade i Afrikas röda jord med analoga trumtakter i ett hett möte med digitala dito i en battle.

En annan med en konstellation som låter trum- och basljud möta punk och funk – framfört med en gadgetarsenal som får lokalens espressomaskin att pysa lite extra drivet av avund.

Vi säger.

Kom tidigt för sittplats.

För det känns som cafét kommer fyllas till snart sagt hälften bara av artisteri av kött och blod.

Stå går bra det med. Då går det lättare att lite så där okynnesaktigt – DANSA! ;)

:: VÄRDSKAP – ETT NYGAMMALT CAFÉ

De som bjudit in oss är Café Hörnet, som är gamla ”Café Broadway” på St Persgatan 75, ett stenkast från Munken på väg till Louis De Geer. Det drivs nu med glädje och engagemang av Kalle Kobra från Karateklubben – http://hörnet.com/.

VÄLKOMMEN!

:: FÖR KALENDERN

• Datum: 15 februari 2012
• Plats: Café Hörnet, St Persg 75
• Tid: 17-22
• Kostnadsfritt! Kollekthåven går dock som alltid, och NEMCOM välkomnar alltid nya medlemmar.

:: TILL SIST

Vi kommer under kvällen skvallra lite om vårens evenemangsplanering, och sommarens förberedelser för PomPom i Parken har så smått börjat ske.

Input alltid välkommet mellan påtår och tretår denna kväll!

:: HÄLSNINGAR

/The Nemcom CrewLämna en kommentar