Nemcom - Norrköping Electronic Music CommunityKnaster på Hörnet – cafékväll för elektroniskt nyfikna

NEMCOM presenterar stolt elektronisk afterwork i cafemiljö:

Knaster på Hörnet – En kväll med ljud, bild, takt och ton för elektroniskt nyfikna

Efter knappt ha hämtat andan efter One Man War Machines experimentella mangel på premiären, och en teaser av vad som komma skall av Ashanti Fires flört med det elektroniska, så bjuder vi, tillsammans med Cafét på Hörnet (gamla Broadway Express) på ytterligare en elektronisk vardagsfestivitus.  Vi drar också med detta vårt strå till den myllrande stack vi hoppas samskapas av Norrköpings Kulturgerilla på denna scen, Pekings minsta kulturscen?

Kvällens tema är

”a Synth Gladiator Game”

:: LINAN – GÄSTER

Två synthglada själar ställs med sina ljudliga tingestar, sida vid sida, framför Knasters serveringsdisk ett trappsteg upp ovanför publikum, och avlöser varandra i en fredlig batalj där ljudens vågor går lika höga som upplevelsens. Ni vet vad vi pratar om. Låt ettorna och nollorna sjunga i digital kör, med komp av analogsyntiga svängningar. Till kuriosan hör att våra två gäster till dopnamn båda lystrar till Olof.

– Gimmelbop
Gimmelbop slår till med brötig techno-pop. Det blir första soloframträdandet. Gimmelbop har ett mobilt case fyllt med klaviatur och annat godis, som med detta introducerar den mobila konsertens plug-and-play. Och denne man kan engagerat berätta stories om de allvarsamma leksakerna för de som vill veta mer. Musikaliskt? Ja – vi spricker av nyfikenhet!

– Osch
Osch ger ett semi-live/dj set av finare sorterna. Han är för oss NEMCOM-nördar inget nytt namn. Men vi ber honom snällt att för denna kväll ta ut svängarna ordentligt, och kanske genren ”Cafétronica” skapas framför våra öron kvällen till ära, efter att tidigare levererat ”Parktronica” på en grön gräsmatta omdöpt till Pompom. Vem vet?

:: RESIDENT ALIASES

Knaster har en musikalisk cafévärd (Anders A) som står för inramning och stämningsskapande, och med två aliases får publiken sorteringshjälp musikaliskt – i namnet av det ena utan (eller mycket mjuka) taktmarkeringar, i det andra med tydligare sådana:

– aBreathing
Kvällen öppnas med meditativt ljudlandskap som får dig att stillsamt lyfta några decimeter ovanför caféstolar och den röda soffan, ett sätt att byta stämningsläge från vardagens stress och press och göra dig redo för The Battle of the Giants ovan.

– DJ Anders
Kvällen avrundas med ett soundtrack till cafégästernas spontana recensioner av de två set som nyss levererats, och där vi redan på förhand konstaterar att alla är vinnare. En taktfull tribut till själens obändiga frihet ges i ett avslutande energiskt set som bär oss ända fram till stängningsdags.

:: VÄRDSKAP – ETT NYGAMMALT CAFÉ

De som nu för andra gången bjudit in oss är Café Hörnet, som är gamla ”Café Broadway” på St Persgatan 75, ett stenkast från Munken på väg till Louis De Geer. Det drivs nu med glädje och engagemang av Kalle Kobra från Karateklubben – http://hörnet.com/.

VÄLKOMMEN!

:: FÖR KALENDERN

• Datum: 13 mars 2012
• Plats: Café Hörnet, St Persg 75, Norrköping
• Tid: 17-21
• Kostnadsfritt! Kollekthåven går dock som alltid, och NEMCOM välkomnar alltid nya medlemmar.

:: TILL SIST

Vi kommer under kvällen skvallra lite om vårens evenemangsplanering, och sommarens förberedelser för PomPom i Parken har så smått börjat ske. Vi har precis passerat avslutning med examensceremoni på Kulturhuset på #NEMCOMDjSchool, och vi har en rad kommande evenemang. Du har inflytande över vad som sker!

Så. Input är alltid välkommet mellan påtår och tretår denna kväll!

:: HÄLSNINGAR

/The Nemcom CrewLämna en kommentar