Nemcom - Norrköping Electronic Music CommunityHögtisdag-Hanna Kihlander-Tystnaden-Marrowsong-aBreathing

2014 har verkligen öppnat med kvalitet. I en förvandlig av en enkel tisdag till en högtisdag får vi lyssna till inte mindre än 4 akter.

Gäster:
– Hanna Kihlander
– Tystnaden
– Marrowsong
Resident:
– aBreathing

— Om Hanna Kihalnder:
Hanna Kihlander har som Knivflickan dj:at på en rad tillställningar och klubbar längs hela Sverige. Tillsammans med Håkan Lidbo, Mats Almegård och Andreas Tilliander var Hanna en del av gänget bakom Ström i P2 och tv-dokumentären Ström åt folket. Hanna ingick förut också i Elektroniskt i P2-redaktionen. Hanna spelar lugn och fin elektronika som plötsligt kan förvåna er med sina vassa kanter. Någon sa en gång att musiken Hanna spelar är till för att läka sår.

— Om Tystnaden:
På Linköping-scenen har den intressanta söndagsklubben Monokrom utvecklats under vintern. Nemcom är glad att denna kväll få lyssna till en av hjärnorna/initiativtagarna. Enl egen utsaga andas helst techno med inspiration i djupa basar, tunga beats och vackra melodier. Lyssna gärna in er på mixcloud, http://www.mixcloud.com/Tystnaden

— Om Marrowson:
För mindre än ett år sedan gjorde Marrowsong sin debut. Nu, med en handfull spelningar, har han skapat sig ett meriterat rykte att försköna spelplatser på ett brutaltsätt. Senast hörde vi honom på kulturnatten och han är en grundorsak till att vi nu kan vältra oss äkta choklad och sanna toner.

— Om Eva Cederwall:
Eva Cederwall skapar bilder för själen, ögat och tanken. En form hon använder sig av är livepainting, där bilderna uppstår i mötet med publik och musik!

— Om aBreathing:
Musik är till för hela existensen. Med detta som ledord skapar aBreathing stämningar som syftar till att förbättra hälsoläget där gränsen mellan psyche och soma syftar till att suddas ut. Det begrepp som tangerar är ”meditativt”, och Universum står för inspirerande samplingskälla, som definieras som oändlig. Motto: ”In spiro – de spiro”. Andas in. Andas ut.

After Work and Play är ett koncept som förenar högkvalitativ caféupplevelse och likaledes nivå av musik – med bredd och djup. För att göra upplevelsen total bidrar konstären Eva Cederwall med det visuella med en livepainting – ett format som först testades under förra årets kulturnatt. NEMCOM bjuder på en Högtisdag med fyra musikaliska akter!

:: After Work and Play?
Vi anser att framtidens arbete borde ge långt större utrymme för lekfullhet. I ett led av denna långsiktiga kulturförändring i den postindustriella verkligheten som tydligast manifesteras av Industrilandskapets förändring i stan, har vi med namnvalet antytt behovet av denna attitydförändring.

:: Högtisdag?
NEMCOM är partipolitiskt och religiöst obundet. Det finns ändå dagar att fira bortom de kulturellt inrotade. Tisdagar är dagen. Faller det väl ut siktar vi på sista tisdagen varje månad vi inte har Pompomsommar. Vi hade en försmak av detta när vi var på Jolla 12 december, och vi testar nu att institutionalisera detta samarbete. En ”lönetisdag” till är bokad – 25 mars.

Välkomna!
/NEMCOM Crew

Gör gärna en anmälan i Facebook-eventet After work and play.

När? 25 feb, kl 16:30-22:00
Var? Jolla Choklad & Dessert. Prästgatan 3, Norrköping
Hur? Fritt/Kollekt!Comments are closed.