Nemcom - Norrköping Electronic Music CommunityDepeche Mode Bar 2008: 10-års-jubiléet!

På traditionsenligt sätt ska den sista lördagen i november erbjuda en stor hyllning till Depeche Mode, en grundsten för elektronisk musik. Det görs på sedvanligt sett genom att ta över en bar och enbart önska Depeche Mode hela kvällen.

Boka din beställning på dricka till kl 19:30 och kom i tid, så flödar musiken och stämningen hela kvällen.

Nemcom presenterar Depeche Mode Bar i Norrköping som startades och arrangeras av Rikard Ståhl.

Platsen i år är The Black Lion Inn, Gamla Rådstugugatan 11, Norrköping. Tel: 011–104105, www.blacklion.se, (fd Woodstock/Three Queens). Klädstil: Företrädesvis i svart, men primärt är att du har kläder på dig.

OSA: mejl till ”rikard (the sign) rist.nu” – Se till att svaret innehåller ditt namn och den öl/det vin du önskar få serverat vid ankomsten. Inträde: 0:-, allt (inklusive första ölen) är till självkostnadspris.

Har du inte möjlighet att komma till 19:25 är du naturligtivs lika välkommen senare på kvällen.6 kommentarer

  Upplev Norrköping ger The Black Lion Inn följande beskrivning:

  I trivsamma gastropub The Black Lion Inn träffas man för umgås och njuta av en bred meny för barn och vuxna. Barnen erbjuds pysselbok och nåt gott efter maten. Prova uteservering eller slå er ner i en av skinnfåtöljer inne i matsal för att njuta av stunden. The Black Lion Inn har över 30 olika fatöl samt 90 olika flaskor att erbjuda. Du hitta också ett brett sortiment av single malt whisky. Uppskattade arrangemang är speciell whisky- eller ölprovning eller kanske en cigarrprovning utomhus.

 • Får man chansen att spela som gäst-DJ i år? Spelade 7 timmar DM (kl 19 – 02) på Bongo i Jönköping förra sommaren. Bara 4-5 låtar fler än en gång bör tilläggas. Jag har allt från alla original till psy trance-remixer och covers i bagen och jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.

 • För ganska exakt 10 år sedan genomfördes den första Depeche Mode-aftonen i Norrköping. I ett e-brev inbjöd jag några vänner till en förutsättningslös kväll på Highlander Inn i Norrköping. Tanken var att vi, med Depeche Mode som musik i bakgrunden hela kvällen, skulle avnjuta en och annan öl. Kraven var enkla:

  · Man bör uppskatta Depeche Mode
  · Man bör uppskatta öl/vin
  · Något av ovanstående ska vara uppfyllt

  Som en kul detalj var inbjudan tydlig vad gäller punkten att vi började kvällen 19:30, exakt. Genom detta och barens försorg lyckades vi därigenom reservera bardisken. Inte några bord. Bardisken. I förväg fick man välja öl utifrån barens utbud. Klockan 19:30, när vi anlände, stod alla öl upphällda och klara på bardisken, med en liten namnskylt för att guida rätt öl till rätt gäst. Tro mig, det var en rätt häftig syn.

  Under åren har DM-kvällarna sett lite olika ut, men nu 10 år senare, återgår det till rötterna. Den 29 november kommer The Black Lion Inn att husera årets Depeche Mode-afton. Jag, som initiativtagare till detta, skulle tycka att det vore oerhört roligt om vi kunde återuppliva första årets rutin – att boka bardisken. För att det ska lyckas behöver jag dock veta hur många som kommer samt vilken öl man önskar ha stående på disken när vi anländer. Längst ner i detta e-brev finns en lista över vilka ölsorter de har på fat respektive flaska (önskar du ett glas vin istället går det naturligtvis precis lika bra).

  Inbjudan är fri att skicka vidare så länge mottagaren uppfyller listan ovan.

  När: 19:25 den 29 november

  Var: Utanför The Black Lion Inn (vi gör entré i samlad tropp) / G:a Rådstugugatan 11

  Klädstil: Företrädesvis i svart, men primärt är att du har kläder på dig.

  OSA: mejl till ”rikard (the sign) rist.nu” – Se till att svaret innehåller ditt namn och den öl/det vin du önskar få serverat vid ankomsten.
  Inträde: 0:-, allt, inklusive första ölen, är till självkostnadspris

  Har du inte möjlighet att komma till 19:25 är du naturligtivs lika välkommen senare på kvällen.

  Med detta skrivet, varmt välkommen till årets DM-afton – 10-års jubiléet!

  Rikard

  På fat:
  1795 Bohemia Dark
  Anchor Steam Beer
  Beamish, stout
  Bombardier
  Breznak
  Bryggmästarens Mörka Lager
  Bryggmästarens Pilsner
  Delerium Tremens
  ESB, Extra Special Bitter
  Grolsch
  Hob Goblin
  Hofbräu Orginal
  Jever
  Krušovice
  La Trappe Quadrupel
  Lindemans Apple, fruktöl
  London Pride
  Maredsous 6, klosteröl
  Mc Chouffe
  Newcastle Brown Ale
  Samuel Adams
  TT
  Twisted Thistle
  Weihenstephaner Hefe Weissbier
  Westmalle Dubbel
  Zlatopramen
  Åbro Original
  samt… Strongbow, Cider

 • alla ni som kom! Det blev verkligen en återgång till vad det började som. Avkopplat, juste musik och vansinnigt trevligt. /Rikard

 • Oj, ingen aning. Jag ska gärna kolla det med barchefen på Black Lion. Ge mig ett par dagar och en mailadress jag kan kontakta dig på. /Rikard

  ”rikard (the sign) rist.nu”

 • Jag missade att du hade svarat. Sorry. Vi får ta det nästa år i stället. Min mailadress är djwhitewood alfakrull gmail punkt com.

Lämna en kommentar